Мариновані підосичники можна заготовити на зиму, закуска буде доповнювати ваш стіл круглий рік. Страву можна подавати до столу як самостійне, а також використовувати для приготування салатів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Підосичники свіжі – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Як замаринувати підосичники на зиму? Підосичники промиваємо під холодною водою. Можна їх на час замочити у воді.

Очищаємо гриби від бруду і гілок, потім нарізаємо на шматочки середнього розміру.

Літр води змішуємо з сіллю і доводимо до кипіння. Після чого розсіл додаємо гриби варимо 7 хвилин, періодично знімаючи піну.

Очищаємо зубчики часнику. Кладемо їх в тарілку разом з лавровим листом, гвоздикою і горошинами чорного перцю. Ошпарюємо.

Моєму банки, в них викладаємо ошпарені спеції.

Заливаємо в банки підосичники разом з розсолом. Ставимо банки в каструлю з киплячою водою і стерилізуємо близько 20 хвилин, після чого додаємо укусу і закриваємо кришками.

Мариновані підосичники можна відправляти на зберігання. Готово!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Мариновані підосичники Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти