Мариновані підосичники можна заготовити на зиму, закуска буде доповнювати ваш стіл круглий рік. Страву можна подавати до столу як самостійне, а також використовувати для приготування салатів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Підосичники свіжі – 1 кг
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Як замаринувати підосичники на зиму? Підосичники промиваємо під холодною водою. Можна їх на час замочити у воді.
Очищаємо гриби від бруду і гілок, потім нарізаємо на шматочки середнього розміру.
Літр води змішуємо з сіллю і доводимо до кипіння. Після чого розсіл додаємо гриби варимо 7 хвилин, періодично знімаючи піну.
Очищаємо зубчики часнику. Кладемо їх в тарілку разом з лавровим листом, гвоздикою і горошинами чорного перцю. Ошпарюємо.
Моєму банки, в них викладаємо ошпарені спеції.
Заливаємо в банки підосичники разом з розсолом. Ставимо банки в каструлю з киплячою водою і стерилізуємо близько 20 хвилин, після чого додаємо укусу і закриваємо кришками.
Мариновані підосичники можна відправляти на зберігання. Готово!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Мариновані підосичники Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти