Горбушею можна замінити сьомгу, форель та інші червоні сорти риби в раціоні. Правильно засолена в розсолі горбуша не буде гіркою і сухий. Головне витримати належний для засолювання час.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Сіль – 4,5 ст. л.
- Вода – 1 л
- Масло рослинне – 50 – 60 мл
Процес приготування:
Як засолити горбушу в розсолі? Почистити горбушу, зняти шкірку, видалити голову і нутрощі, видалити кістки і хребет.
Порізати рибу шматочками. Для розсолу змішати охолоджену кип’ячену воду, велику кухонну сіль. Розмішати до повного розчинення кристалів солі. Покласти філе риби в розсіл і залишити на 15-30 хв. в залежності від бажаної солоності.
Далі викласти філе на паперові серветки або рушники, дати розсолу можливість вбратися. Викласти шматки риби в чисту скляну банку шарами, поливаючи між ними рослинним маслом без запаху.
Закрити банку з горбушею кришкою і поставити в холодильник на 5-6 годин, щоб вона повністю просолились. Через зазначений час горбушу можна їсти. Зберігається така риба в холодильнику 5-6 днів.
Приємного апетиту!
Страви з риби