Для маринування скумбрії будемо використовувати гірчицю – її пікантність відмінно поєднується з жирною м’ясистою рибою. Також додамо сіль, лимонний сік і спеції для риби. Зручно використовувати вже готові набори прянощів, де склад збалансований за смаком і ароматом. Якщо такої суміші вдома не виявилося, можна обійтися чорним меленим перцем, коріандром, сушеним кропом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування скумбрії з гірчицею у фользі на мангалі. Скумбрію промиваємо, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Хвіст і голову відрізаємо. Промиваємо тушки проточною водою і розрізаємо вздовж хребта. Кістки витягуємо, шкіру залишаємо. Потім рибне філе обсушуємо паперовими рушниками з обох сторін.

Для приготування маринаду в невеликій мисці змішуємо гірчицю, лимонний сік, суміш спецій для риби, сіль за смаком. Добре збовтуємо всі разом. Отриманою сумішшю натираємо скумбрію.

Відрізаємо окремі шматки фольги для кожної риби. Розмір аркушів фольги повинен бути таким, щоб скумбрію можна було надійно загорнути. Ту область фольги, яка буде стикатися з рибою, змащуємо рослинним маслом. Укладаємо зверху філе в маринаді і загортаємо у цупкий згорток.

Поміщаємо скумбрію у фользі на решітку мангалу без відкритого полум’я. Запікаємо до готовності. Залежно спека вугілля, на процес може піти орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин. Не забуваємо ґрати перевертати.

Готову скумбрію знімаємо з мангалу, перекладаємо на робочу поверхню і розкриваємо фольгу. Перекладаємо філе на блюдо і подаємо на стіл в гарячому вигляді з зеленню і овочами.

Смачного!

Риба на мангалі Риба у фользі на мангалі Скумбрія у фользі на мангалі на решітці Страви з риби