Щоб кукурудзяна каша вийшла смачною, потрібно врахувати кілька простих моментів. Каструля для варіння повинна бути товстостінної – так каша не пригорить. Крупу спочатку відварюємо у воді і лише потім вливаємо молоко – так кукурудза добре розвариться і буде м’якою. Ну а подавати кашу варто з вершковим маслом – так блюдо повноцінно виявляє весь свій ніжний смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кукурудзяна крупа – 1 склянка
- Вода – 500 мл
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Як зварити кукурудзяну кашу на молоці на плиті? Крупу висипаємо в дрібне сито і добре промиваємо під струменем проточної води.
Потім поміщаємо кукурудзу в каструлю і заливаємо зазначеною кількістю води. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо при середній температурі п’ятнадцять хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб каша не пригоріла, і не утворювалися грудки.
Потім вливаємо молоко і знову нагріваємо кашу до кипіння.
Солимо і додаємо цукор за смаком. При частому помішуванні варимо кашу ще десять хвилин.
наприкінці варіння кладемо в каструлю з кашею вершкове масло, перемішуємо.
Розкладаємо гарячу кашу по порційних тарілках. Додатково кладемо в кожну по маленькому шматочку вершкового масла. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Каші Кукурудзяна каша для дитини Кукурудзяна каша на молоці Кукурудзяна каша на молоці на плиті