Щоб кукурудзяна каша вийшла смачною, потрібно врахувати кілька простих моментів. Каструля для варіння повинна бути товстостінної – так каша не пригорить. Крупу спочатку відварюємо у воді і лише потім вливаємо молоко – так кукурудза добре розвариться і буде м’якою. Ну а подавати кашу варто з вершковим маслом – так блюдо повноцінно виявляє весь свій ніжний смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кукурудзяна крупа – 1 склянка
  • Вода – 500 мл
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Як зварити кукурудзяну кашу на молоці на плиті? Крупу висипаємо в дрібне сито і добре промиваємо під струменем проточної води.

Потім поміщаємо кукурудзу в каструлю і заливаємо зазначеною кількістю води. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо при середній температурі п’ятнадцять хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб каша не пригоріла, і не утворювалися грудки.

Потім вливаємо молоко і знову нагріваємо кашу до кипіння.

Солимо і додаємо цукор за смаком. При частому помішуванні варимо кашу ще десять хвилин.

наприкінці варіння кладемо в каструлю з кашею вершкове масло, перемішуємо.

Розкладаємо гарячу кашу по порційних тарілках. Додатково кладемо в кожну по маленькому шматочку вершкового масла. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Каші Кукурудзяна каша для дитини Кукурудзяна каша на молоці Кукурудзяна каша на молоці на плиті