Розсипчасту ячну кашу в мультиварці можна готувати на гарнір до будь-якої страви, адже зварена таким способом вона виходить більш смачною і насиченою, ніж зварена у звичайній каструлі. Для розсипчастої каші співвідношення крупи і води повинно бути 1:2, і якщо готувати кашу на молоці, то вона вийде більш в’язкою.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ячна крупа – 1 мультистакан
  • Вода – 2 мультистакана
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як зварити розсипчасту ячну кашу в мультиварці? Ячну крупу на густому ситі добре промийте холодною водою. Потім її підсушіть на розігрітій сковорідці. Підготовлену крупу пересипте в чашу мультиварки.

Потім до крупі по своєму смаку насипте сіль і чорний мелений перець, але можете не додавати.

Крупу в чаші залийте вказаним у рецепті кількістю води, бажано кип’яченою. Всі інгредієнти лопаткою перемішайте.

Закрийте кришку приладу і увімкніть програму «Молочна каша/крупи». За промовчанням буде 30-35 хвилин в залежності від моделі вашої мультиварки.

По завершенні програми відкрийте кришку, покладіть в кашу вершкове масло і лопаткою акуратно перемішайте. Кашу можете потримати під закритою кришкою ще 30 хвилин, буде смачніше.

Приготовану ячну кашу розсипчасту розкладіть в тарілки на гарнір до будь-якої м’ясної або рибної страви.

Приємного апетиту!

Ячна каша Ячна каша в мультиварці Редмонд Ячна каша на воді Ячна каша на воді в мультиварці