Розсипчасту ячну кашу в мультиварці можна готувати на гарнір до будь-якої страви, адже зварена таким способом вона виходить більш смачною і насиченою, ніж зварена у звичайній каструлі. Для розсипчастої каші співвідношення крупи і води повинно бути 1:2, і якщо готувати кашу на молоці, то вона вийде більш в’язкою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Ячна крупа – 1 мультистакан
- Вода – 2 мультистакана
- Масло вершкове – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як зварити розсипчасту ячну кашу в мультиварці? Ячну крупу на густому ситі добре промийте холодною водою. Потім її підсушіть на розігрітій сковорідці. Підготовлену крупу пересипте в чашу мультиварки.
Потім до крупі по своєму смаку насипте сіль і чорний мелений перець, але можете не додавати.
Крупу в чаші залийте вказаним у рецепті кількістю води, бажано кип’яченою. Всі інгредієнти лопаткою перемішайте.
Закрийте кришку приладу і увімкніть програму «Молочна каша/крупи». За промовчанням буде 30-35 хвилин в залежності від моделі вашої мультиварки.
По завершенні програми відкрийте кришку, покладіть в кашу вершкове масло і лопаткою акуратно перемішайте. Кашу можете потримати під закритою кришкою ще 30 хвилин, буде смачніше.
Приготовану ячну кашу розсипчасту розкладіть в тарілки на гарнір до будь-якої м’ясної або рибної страви.
Приємного апетиту!
Ячна каша Ячна каша в мультиварці Редмонд Ячна каша на воді Ячна каша на воді в мультиварці