Ароматний білий хліб відмінно підходить для приготування бутербродів на сніданок. Самий смачний домашній хліб готується на заквасці. Її також можна приготувати в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Як почати готувати закваску для білого хліба у домашніх умовах? У суху скляну банку влийте 100 мілілітрів теплої води і всипте 100 грам борошна. Добре перемішайте до однорідної в’язкої маси. Накрийте банку рушником і залиште в теплому місці на 2 діб, за цей час 2-3 рази перемішайте закваску.

Через дві доби на поверхні закваски з’явиться пінна шапочка. Вона свідчить про те, що почався процес бродіння.

З банки викинете більшу частину закваски, залиште тільки 30 грам. До решти заквасці додайте 50 г борошна і 50 мл води. Перемішайте вміст банки і залиште в теплому місці на добу. За цей час закваска дуже добре збільшиться в об’ємі.

Знову додайте в закваску 50 грам борошна і 50 мілілітрів води, перемішайте і поставте в тепле місце на добу.

Повторіть підгодівлю ще 2-3 рази. Готова закваска буде вже на 6-7 день і її можна використовувати для випічки хліба.

Смачного!

Закваска для хліба Закваска для хліба без дріжджів Закваска для хліба із пшеничного борошна Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах