Квас з цикорію дуже простий у приготуванні в домашніх умовах. За смаком він нагадує напій з бочки, який часто можна було зустріти на вулицях радянських міст, однак позбавлений пшеничних ноток, характерних для хлібного квасу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Цикорій – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 3 л
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 5 – 7 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати квас з цикорію на 3 літри? Влийте воду в каструлю, додайте цукор, лимонну кислоту, цикорій і доведіть суміш до кипіння. Охолодіть рідину до 33-35 градусів.

Всипте в заготовку дріжджі розмішайте і залишіть у теплому місці на 4 години.

Після закінчення покладеного часу процідіть квас і перелийте його в зручну ємність для зберігання, помістіть напій в холодильник, щоб він остудився.

В спекотний літній день порадуйте своїх близьких ядерним прохолодним квасом.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах