Запіканка з кабачків і баклажанів – ідеальне блюдо для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. І в цьому немає нічого дивного, оскільки у складі цієї страви ви не знайдете жодного шкідливого інгредієнта: це овочі та натуральні спеції. Незважаючи на свою корисність і низьку калорійність, запіканка з кабачків і баклажанів виходить дуже ситним і ароматною. Щоб у вас не залишалося неприємних вражень від страви, в процесі вибору інгредієнтів віддавайте перевагу молодим кабачків з тонкою шкіркою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Приправа Італійські трави – 1 ст. л.
- Сир бринза – 50 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сметана – 100 мл
- Петрушка – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків і баклажанів в духовці просто! Промиваємо баклажан, потім розрізаємо вздовж тонкими пластами, солимо і залишаємо на двадцять хвилин.
Ті ж маніпуляції робимо і з кабачком.
Промитий болгарський перець промиваємо, видаляємо з нього плодоніжку і насіння, потім нарізаємо тонкими скибочками.
Тепер займемося заливкою: в окрему ємність відправляємо сметану, яйця і сіль. Все ретельно перемішуємо.
Беремо форму для запікання, змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла. Потім викладаємо шар баклажанів.
Змащуємо баклажани рослинним маслом і посипаємо сухими травами.
укладаємо Поверх кілька шматочків болгарського перцю.
Наступним шаром викладаємо кабачки.
Цей шар необхідно змастити невеликою кількістю рослинної олії, після посипати сухими травами. Потім на кабачки укладаємо кілька шматочків болгарського перцю. У такій послідовності повторюйте шари, поки не закінчаться кабачки, баклажани і перець.
Після цього заливаємо нашу запіканку заливкою і посипаємо тертою бринзою.
Випікаємо блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці до утворення рум’яної скоринки.
Перед подачею посипаємо запіканку подрібненою зеленню.
Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і сметаною Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з баклажанами