Запіканка з кабачків виходить особливо ніжно і соковитою, якщо приготувати її в мультиварці. Вона рівномірно пропікається всередині, а верх покривається апетитною скоринкою. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Сир – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Часник – 2 зуб.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків в мультиварці легко! Для початку підготуємо кабачки. Для того очистимо їх від шкірки, разрежем і видалимо насіння. Потім подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера. Залишимо на кілька хвилин, щоб осіла рідину і зіллємо її.

Сир натираємо на крупній тертці.

Зелений лук промиваємо та нарізаємо невеликими кільцями, а часник пропускаємо через прес (можна дрібно порубати ножем).

З’єднуємо кабачкову масу з кефіром, сиром, часником і цибулею. Перемішуємо.

В окремій ємності змішуємо сипучі продукти: манку, борошно і розпушувач. Додаємо їх до кабачкової маси і замішуємо тісто для запіканки. Додаємо спеції і сіль.

Чашу мультиварки добре промазуємо рослинним маслом. Викладаємо тісто і розподіляємо його рівномірним шаром. Закриваємо кришку і встановлюємо режим «Випічка». Запікаємо 65 хв. Даємо запіканці охолонути і виймаємо з мультиварки.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків в мультиварці Кабачки в мультиварці Страви з кабачків