Запіканка з кабачків і баклажанів в мультиварці – швидке ситне блюдо, яке навряд чи залишить байдужими тих, хто ретельно стежить за фігурою. Завдяки такому способу приготування овочі, які є основними інгредієнтами страви, максимально зберігають свої корисні властивості.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 3 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 0.5 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Сир – 100 гр.
- Сметана – 0.5 склянки
- Зелень – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків і баклажанів в мультиварці легко! Баклажани ретельно промиваємо, потім нарізаємо кружечками, викладаємо в окрему миску і залишаємо на 20 хвилин для того, щоб овочі пустили сік. Разом з соком піде вся гіркоту, яка міститься в баклажанах. Через 20 хвилин зливаємо сік, потім промиваємо баклажанові колечка і викладаємо їх у чашу мультиварки, яку попередньо потрібно змастити невеликою кількістю рослинної олії. Далі промиваємо кабачки, нарізаємо їх кільцями і викладаємо шаром поверх баклажанів. У тому випадку, якщо ви маєте справу з немолодими кабачками, перед тим, як відправити їх у чашу мультиварки, знімаємо з них шкірку і видаляємо насіння.
Тепер в окремій невеликій мисці збиваємо яйця з сіллю, перцем, молоком, сметаною і подрібненою зеленню. Все перемішуємо до однорідності.
Наступний крок – промиваємо помідори, нарізаємо їх кільцями і викладаємо фінальним шаром поверх кабачків.
Посипаємо нашу запіканку натертим сиром, після чого поливаємо заливкою
Включаємо в мультиварці режим «Випічка» і чекаємо одну годину.
Наше блюдо готове. Подавати його можна в будь-якому вигляді: у гарячому або холодному. Перед подачею рекомендується посипати запіканку рубаною зеленню.
Запіканка з кабачків в мультиварці Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки в мультиварці Кабачки з баклажанами Кабачки з сиром Страви з кабачків