Запіканка з кабачків і цвітної капусти – легке літнє блюдо, яке відрізняється ніжним смаком, прекрасно підійде для тих, хто ретельно стежить за фігурою і принципів правильного харчування. Така запіканка може подаватися в якості самостійного блюда, також і в якості гарніру до м’ясних страв.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Капуста кольорова – 1 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків і цвітної капусти просто! В першу чергу поділяємо на суцвіття цвітну капусту і варимо її в підсоленій воді протягом п’яти-семи хвилин.
Очищаємо від лушпиння цибулю та нарізаємо його півкільцями. Подрібнену цибулю викладаємо на дно форми, в якій ми будемо випікати нашу запіканку.
Моєму і просушуємо кабачок. Потім його слід нарізати кружечками, викласти поверх цибулі, посипати невеликою кількістю солі і перцю.
Наступний крок – поверх кабачка викладаємо суцвіття цвітної капусти, яку ми також солимо і перчимо.
Моєму помідори, а потім нарізаємо їх півкільцями. Викладаємо помідори поверх цвітної капусти, полив невеликою кількістю рослинного масла.
Потім все рясно поливаємо сметаною і відправляємо в духовку на півгодини. запіканка готується при температурі 200 градусів.
Натираємо сир на дрібній тертці.
Посипаємо запіканку тертим сиром і відправляємо в духовку ще на десять хвилин.
Рекомендуємо подавати страву в гарячому вигляді.
Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків з помідорами Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем Кабачки з помідорами в духовці Страви з кабачків