Запіканка з кабачків і цвітної капусти – легке літнє блюдо, яке відрізняється ніжним смаком, прекрасно підійде для тих, хто ретельно стежить за фігурою і принципів правильного харчування. Така запіканка може подаватися в якості самостійного блюда, також і в якості гарніру до м’ясних страв.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків і цвітної капусти просто! В першу чергу поділяємо на суцвіття цвітну капусту і варимо її в підсоленій воді протягом п’яти-семи хвилин.

Очищаємо від лушпиння цибулю та нарізаємо його півкільцями. Подрібнену цибулю викладаємо на дно форми, в якій ми будемо випікати нашу запіканку.

Моєму і просушуємо кабачок. Потім його слід нарізати кружечками, викласти поверх цибулі, посипати невеликою кількістю солі і перцю.

Наступний крок – поверх кабачка викладаємо суцвіття цвітної капусти, яку ми також солимо і перчимо.

Моєму помідори, а потім нарізаємо їх півкільцями. Викладаємо помідори поверх цвітної капусти, полив невеликою кількістю рослинного масла.

Потім все рясно поливаємо сметаною і відправляємо в духовку на півгодини. запіканка готується при температурі 200 градусів.

Натираємо сир на дрібній тертці.

Посипаємо запіканку тертим сиром і відправляємо в духовку ще на десять хвилин.

Рекомендуємо подавати страву в гарячому вигляді.

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків з помідорами Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем Кабачки з помідорами в духовці Страви з кабачків