Рагу з кабачків з ароматними травами в томатній пасті готується з простих доступних продуктів, які нескладно придбати поруч з будинком: морква, цибуля, часник, сир. В якості приправ можна взяти улюблені прянощі і пахучі трави, а можна слідувати рецептом цілком, вийде смачно.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Цукіні – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Виноградний сік – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сир Пармезан – 140 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати рагу з кабачків з томатною пастою, моєму овочі. Почистити моркву і цибулю, помити і порізати на шматочки середнього розміру і всі овочі, порубати часник. Томати порізати, як для салату, перекласти в окрему миску і змішати з томатною пастою.

В глибокому сотейнику або каструлі на середньому вогні розпустити вершкове масло і додати оливкове. Скласти всі нарізані овочі, перемішати і трохи обсмажити на слабкому вогні приблизно 5 хв

Додати в сотейник суміш з пасти і томатів. Якщо на вулиці не сезон свіжих помідорів, можна сміливо використовувати покупні консервовані або домашню заготовку, якщо вона є. Влити сік червоного винограду.

Всипати сіль, поперчити, додати сушений базилік, орегано і Прованські трави. Всього по 1 ч. л. Всипати цукровий пісок і перемішати. Довести до легкого кипіння, прикрити кришкою. Гасити рагу 40 хв.

У кінці покласти натертий твердий сир, тушкувати ще 3 хв. У цей час страва загусне. Можна подавати до обіду.

Приємного апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Дієтичні страви з кабачків Кабачки з помідорами Кабачки з сиром Овочеве рагу в каструлі Овочеве рагу з помідорами ПП рецепти з кабачків