Ситна запіканка з кабачків може стати оригінальним і простим у приготуванні сніданком. Також страву можна подавати як гарнір. Запечені кабачки в ароматній заливці складуть відмінну компанію м’ясних страв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати запіканку з кабачків кубиками легко! Промиваємо кабачки. Якщо овочі молоді, то шкірку можна не знімати. Нарізаємо кубиками й викладаємо у форму для випікання, обмащений рослинним маслом.
Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її гострим ножем.
Яйця збиваємо з сіллю, молоком і борошном.
Додаємо в суміш сіль, подрібнену петрушку і спеції за смаком. Збиваємо до однорідності.
Сир пропускаємо через дрібну тертку і також додаємо в заправку. Перемішуємо.
Суміш з сиром і спеціями рівномірно вливаємо в форму з кабачками. Відправляємо блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 40 хвилин.
Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром Страви з кабачків