Ситна запіканка з кабачків може стати оригінальним і простим у приготуванні сніданком. Також страву можна подавати як гарнір. Запечені кабачки в ароматній заливці складуть відмінну компанію м’ясних страв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків кубиками легко! Промиваємо кабачки. Якщо овочі молоді, то шкірку можна не знімати. Нарізаємо кубиками й викладаємо у форму для випікання, обмащений рослинним маслом.

Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її гострим ножем.

Яйця збиваємо з сіллю, молоком і борошном.

Додаємо в суміш сіль, подрібнену петрушку і спеції за смаком. Збиваємо до однорідності.

Сир пропускаємо через дрібну тертку і також додаємо в заправку. Перемішуємо.

Суміш з сиром і спеціями рівномірно вливаємо в форму з кабачками. Відправляємо блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 40 хвилин.

Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром Страви з кабачків