Незважаючи на те, що при приготуванні хашлама ми не додаємо ніякої рідини, готове блюдо має вигляд густого супу. Овочі і м’ясо при гасінні виділяють багато соку – його достатньо, щоб кожен шматочок хашлама приготувався до м’якості і залишився соковитим, а також сформувався і вільний бульйон. Страва має дуже насичений смак натуральних продуктів. Зверніть увагу: додавати масло теж не потрібно – страва відмінно підходить для правильного харчування. Мультиварка ідеально підходить для приготування хашлама.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Відразу готуємо овочі, щоб потім їх швидко нарізати і відправляти безпосередньо в чашу. Плоди промиваємо, обсушуємо, вирізаємо сліди від плодоніжок і очищаємо. Ділянка свинини краще вибирати з невеликою кількістю жирку – так хащлама буде насиченим і наваристее.

В чашу мультиварки викладаємо половину нарізаних часточками помідорів. Злегка солимо і перчимо. Потім розподіляємо половину поерзанной на гуртки моркви. Болгарський перець ріжемо невеликими шматочками і частину від всього обсягу викладаємо на моркву. Наступний шар – нарізані великими кубиками баклажан (також половина від усієї кількості). Посипаємо баклажан шар сіллю, чорним меленим перцем і хмелі-сунелі.

Свинину ріжемо невеликими шматочками упоперек волокон. Якщо м’ясо з кісткою, то витягувати її не потрібно – це дасть додатковий навар. Викладаємо м’ясо на баклажани. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Поверх розкладаємо ріпчасту цибулю, порізану тонкими півкільцями. Закриваємо свинину з цибулею залишками помідорів, моркви, кабачка і баклажанів. Поверхня присипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

Чашу встановлюємо в мультиварку, закриваємо кришку і вибираємо режим «Гасіння» на два – два з половиною години. Важливо, щоб м’ясо стало повністю м’яким. Під час приготування перемішувати хашламу не потрібно – вона не пригорить і рівномірно протушкується.

Готову хашламу розкладаємо по порційним глибоких мисках і заливаємо бульйоном, в якому вона варилася. Подаємо в гарячому вигляді, посипавши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки в мультиварці Кабачки з баклажанами Кабачки з м'ясом Страви з кабачків Хашлама Хашлама з свинини