Пропонуємо вам рецепт смачної і легкої овочевий запіканки, яка буде відмінним гарніром до м’ясних страв, як на повсякденному, так і на святковому столі. Овочі запікаються в яєчно-молочної заливці, завдяки чому виходять дуже ніжними. Сир, яким зверху посипана запіканка, додає їй соковитості і в процесі запікання утворює смачну рум’яну скоринку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Кабачки – 600 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Сметана – 40 гр.
  • Молоко коров’яче – 5 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 60 гр.
  • Прованські трави – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати запіканку з кабачків з помідорами легко! Молоді кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки і чистимо від шкірки. Нарізаємо кабачки скибочками товщиною близько 1-1,5 см.

Помідори промиваємо та нарізаємо скибочками завтовшки 1,5-2 див.

Болгарський перець промиваємо, акуратно гострим ножем зверху вирізаємо плодоніжку і видаляємо насіння. Перець шаткуємо тонкими скибочками.

В змащену оливковою олією форму чергуючи, викладаємо овочі, розміщуючи їх у формі вертикально, тобто ставимо на ребро.

Овочі, солимо, перчимо, змащуємо сметаною і посипаємо натертим на дрібній тертці сиром.

В невелику миску вибиваємо яйця збиваємо їх за допомогою віночка до утворення легкої піни, потім додаємо молоко і прованські трави. Добре перемішуємо і наливаємо заливання у форму.

Форму з овочами ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути і в теплому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків з сиром Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці