Щоб урізноманітнити звичайну картопляну запіканку, додайте гриби і фарш. Це зробить блюдо ще більш ситним. М’ясо можна взяти будь-яку на свій смак.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати запіканку з картопляного пюре, фаршу і грибів? Якщо ви використовуєте заморожені гриби, то їх необхідно повністю розморозити і відварити до готовності.

З лука зніміть лушпиння, дрібно наріжте його і обсмажте на рослинному маслі.

Потім додайте до цибулі варені гриби, посоліть і приправте засмажку за смаком.

Окремо обсмажте фарш і одну подрібнену моркву до готовності, посоліть і приправте засмажку.

Картоплю і другу морква зваріть. Потім додайте молоко, яйце і зробіть пюре з овочів.

Форму для випічки змастіть рослинним маслом, викладіть 1/3 пюре.

Потім зробіть шар з грибів і цибулі.

Далі знову шар з 1/3 картопляного пюре.

На картопляний шар викладіть обсмажені фарш і моркву.

Завершіть збір запіканки шаром з залишився пюре, змастіть його збитим яйцем.

Готуйте страву в духовці при 150-160 градусах 30 хвилин. Запіканку подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Запіканка з картопляного пюре з фаршем та сиром у духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці