Навіть звичайну запіканку з картопляного пюре можна подати на святковий стіл як закуску або основну страву, оригінально прикрасивши її зеленню і овочами. Готується страва дуже швидко на сковороді.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 0,8 – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 500 – 700 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир – 70 – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Картопля очистіть, наріжте і поставте варитися. Після того, як закипить вода, посоліть за смаком картопля.

Потім злийте воду, додайте вершкове масло і розімніть картоплю в пюре.

Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці.

Обсмажте овочі до готовності на рослинній олії.

Фарш обсмажте окремо, посоліть і приправте його за смаком. Потім додайте до фаршу засмажку з овочів, перемішайте.

Зменшіть вогонь під сковородою. На зажарку з фаршу, цибулі і моркви викладіть картопляне пюре, розподіліть його по всій поверхні, зверху посипте тертим сиром. Накрийте сковороду кришкою і готуйте запіканку 20-30 хвилин. Розріжте запіканку на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Картопляна запіканка Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична