Запіканка з макаронів в мультиварці сподобається всім! Варіантів приготування страв з макаронів – безліч. Запіканки з пасти прості в приготуванні і, звичайно, завжди ситні. У такий запіканці можна утилізувати решту макарони: вони заграють новим смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Макарони – 500 гр.
  • Фарш м’ясний (свинина і яловичина) – 350 гр.
  • Помідори консервовані – 500 гр.
  • Сир Моцарелла – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Суміш перців – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати запіканку з макаронів в мультиварці легко! Відварюємо макарони. Для цього наливаємо у чашу мультиварки два з половиною літри води, додаємо сіль за смаком, закриваємо каструлю і ставимо режим Паста. Після закипання води опускаємо в чашу макарони. Потрібно враховувати, що для запіканки краще використовувати макарони відварені до стану аль денте. Тому потрібно припинити варіння макаронів за дві хвилини до закінчення часу приготування, яке зазвичай зазначено на упаковці.

У той час, поки макарони відварюють, ріпчасту цибулю треба очистити і нарізати дрібними кубиками. Помідори у власному соку за допомогою блендера подрібнюємо в пюре.

Моцарелу і твердий сир натираємо на крупній тертці і змішуємо обидва натертого сиру.

Перевіряємо макарони – вони вже мають бути готові. Витягаємо макарони на друшляк і даємо рідини добре стекти.

В чашу виливаємо рослинне масло, ставимо режим смаження, закриваємо кришку приладу і чекаємо пару хвилин, щоб масло добре нагрілося. У гаряче масло висипаємо подрібнену цибулю і підсмажити його три-чотири хвилини.

До злегка золотистого цибулю додаємо фарш, добре все перемішуємо дерев’яною або пластиковою лопаткою, намагаючись розім’яти всі грудочки м’яса.

Поверх висипаємо суміш перців, виливаємо порі з томатів у власному соку, додаємо сіль. Все ретельно перемішуємо лопаткою і тушкуємо протягом двох-тох хвилин. Вимикаємо режим Смаження.

Чашу мультиварки добре змащуємо маслом, щоб не виникло проблем з отриманням готової запіканки. Висипаємо третину макаронів в чашу, викладаємо приготований м’ясний соус на макарони рівномірно по всьому периметру.

На фарш висипаємо суміш тертих сирів і поверх знову висипаємо макарони.

Викладаємо рівномірно залишився фарш і знову засипаємо його сиром.

Поверх висипаємо останню третину макаронів і посипаємо їх залишилися сиром.

Тепер чашу мультиварки закриваємо кришкою і встановлюємо режим Мультиповар з параметрами 125 градусів на час 15 хвилин. Також можна скористатися режимом Випічка. Після закінчення встановленого часу мультиварку відключаємо, відкриваємо кришку і даємо запіканці відпочити п’ять-десять хвилин.

Запіканку витягуємо з чаші, перевернувши її на блюдо. Подаємо до столу, поки вона гаряча.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без яєць Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з фаршем Запіканка з макаронів з фаршем та сиром