Запіканка з макаронів з ковбасою, помідорами, яйцем і сиром – приголомшливе блюдо для всієї родини! Соковите, поживне, з неймовірним ароматом, її можна подати як на обід, так і на вечерю. Просто смакота!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Макарони – 300 гр.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати запіканку з макаронів з ковбасою, помідорами, яйцями і сиром в духовці? Варимо макарони в підсоленій воді згідно з рецептом на упаковці, зливаємо воду через друшляк.

Сир натираємо на крупній тертці.

Варену ковбасу ріжемо кубиками невеликого розміру.

Змішуємо яйця, молоко і борошно.

Додаємо до них сіль і прованські трави, збиваємо.

Помідори промиваємо, видаляємо черешок і нарізаємо квадратиками.

Тепер промазуємо форму для запікання олією і викладаємо на дно частину макаронів.

Зверху кладемо ковбасу і знову макарони.

Заливаємо все яєчно-молочної масою, викладаємо помідори і посипаємо сиром.

Ставимо форму в духовку на 25-30 хв. і готуємо при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів без яєць Запіканка з макаронів з молоком і яйцями Запіканка з макаронів з молоком, сиром і яйцями Запіканка з макаронів з сиром Запіканка з макаронів з сиром і яйцями Макарони з м'ясом