Я пропоную приготувати запіканку з макаронів з фаршем та сиром у духовці. Самі по собі макарони – продукт, який підрозділяється на сорти і види. З макаронних виробів можна приготувати велику кількість страв. Блюдо виходить дуже ситним. Любителі макаронів оцінять смачну запіканку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Макарони – 400 гр.
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Сир – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Для соусу: –
- Молоко коров’яче – 1 л
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати запіканку з макаронів з фаршем та сиром у духовці просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для запіканки. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
добре вимийте Помідори. Залийте окропом, перекладіть в холодну воду і зніміть шкірку. Очищені помідори подрібніть за допомогою заглибного блендера.
Розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану цибулю, обсмажте до розм’якшення.
Додайте м’ясний фарш, трохи обсмажте.
Додайте подрібнені помідори.
Посоліть, поперчіть, добре розмішайте, тушкуйте протягом 10 хвилин.
Приготуйте соус. У сотейнику розтопіть вершкове масло.
Додати пшеничне борошно, перемішайте.
Трохи обсмажте.
Поступово введіть молоко, перемішайте, доведіть до кипіння.
Посоліть, поперчіть. Постійно помішуючи, доведіть соус до загусання.
Наберіть каструлю холодної води, посоліть, доведіть до кипіння. Закиньте макаронні вироби і варіть до стану аль денте. Готові макаронні вироби злийте через друшляк, промийте холодною водою і дайте стекти зайвої рідини.
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю масла. Перекладіть макарони, розрівняйте силіконової лопаткою.
Згори, рівним шаром, розподілите половину соусу.
Викладіть готовий м’ясний фарш, розрівняти.
Згори, рівним шаром, розподіліть другу половину соусу.
Рівномірно присипте натертим сиром. Випікайте 25 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
Вийміть запіканку з духовки. Розріжте готову запіканку на порції.
Приємного апетиту!
Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без яєць Макарони з м'ясом