Ситне, смачне і дуже просте блюдо славиться своїм поєднанням інгредієнтів. Макарони з м’ясом люблять усі, так чому б не поєднати їх в одному блюді, яке готується легко і просто!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Свинина або Яловичина – 0,5 кг
  • Макарони – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати запіканку з макаронів з шматочками м’яса, для початку промийте м’ясо, а потім злегка обсушіть його і наріжте шматочками невеликого розміру. Обваляйте м’ясні шматочки в обраних спеціях без солі і залиште на деякий час.

М’ясо обсмажте в сковороді з невеликою кількістю рослинної олії, щоб утворилась легка золотава скоринка. Влийте півсклянки води і тушкуйте на повільному вогні до готовності.

Макарони відваріть в підсоленій киплячій воді, після чого промийте їх проточною водою в друшляку.

Додайте до відварених макаронів подрібнений часник, а потім вбийте туди куряче яйце і гарненько перемішайте.

На окремій сковороді обсмажте дрібно нарізану ріпчасту цибулю, після чого додайте спеції і сіль, томатну пасту і воду, що залишилася. Протушкувати близько п’яти хвилин.

У форму для запікання, змащену маслом, викладіть шар з половини всіх макаронів, а потім шар м’яса. Присолите.

Слідом покладіть ще один шар з відварних макаронів, а потім створіть шар з цибулі і спецій в томатній пасті. Надішліть форму в духову шафу, розігрітий до 180 градусів на півгодини.

Готову запіканку обов’язково подавайте в гарячому вигляді. Можете додати свіжу зелень цибулю, петрушку, кріп.

Дуже смачно!

Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без сиру Запіканка з макаронів без фаршу Запіканка з макаронів без яєць Запіканка з макаронів з м'ясом Запіканка з макаронів з яйцями Запіканка з макаронів як в дитячому саду Макарони з м'ясом