Це блюдо багато хто пам’ятає ще зі шкільних їдалень. Запікати страву будемо в духовці, відповідно ніякого жиру і рум’яна кірочка забезпечені. Запіканка має приємний солодкуватий вершковий смак. Подавати ситний макаронник можна як самостійний десерт або приготувати його на сніданок, він смачний, теплий та холодний.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Макарони – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 400 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванілін – 5 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Як приготувати запіканку з макаронів з сиром? Сир перетріть через сито, після цього він стане ніжним і однорідним, без грудок.
Поставте каструлю з водою на плиту і відразу при закипанні закиньте макарони. Проваріть їх без кришки 3 хвилини до неповної готовності.
Перекладіть їх на друшляк і промийте під прохолодною водою, перемішуючи ложкою.
Викладіть макарони в миску, додайте яйця, сир і ретельно перемішати всю масу.
Для запікання зручно використовувати роз’ємну форму, що дозволить легко дістати блюдо і красиво подати до столу. Дно застелити папером і змастіть його і всі стінки всередині м’яким маслом.
Викладіть макарони у форму, змастіть сметаною, розподіляючи її по поверхні запіканки рівним шаром.
Поставте форму в нагріту до 180 градусів духовку і готуйте 30-40 хвилин. Збільшіть температуру до 220 градусів і потримайте її ще 5 хвилин. Діставайте ароматну і рум’яну запіканку з духовки і залиште її охолонути до теплого стану.
Після чого можна відкрити форму, викласти страву на красиву тарілку і поставити на стіл. Подавати можна зі сметаною або джемом.
Приємного вам апетиту!
Запіканка з макаронів Запіканка з макаронів без м'яса Запіканка з макаронів без яєць Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка зі сметаною Сирна запіканка як у садку