Запіканка з кабачків – легкий і одночасно ситне блюдо для всієї родини! Для любителів кабачків така страва стане паличкою-виручалочкою, адже готується швидко і просто. Використання сковороди набагато спрощує процес приготування запіканки. Кабачкова запіканка виходить ніжною, соковитою і неймовірно смачною!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати запіканку з тертих кабачків на сковороді, кабачок промиваємо, натираємо на крупній тертці і присипаємо сіллю.
Залишаємо в такому вигляді на 10 хвилин, потім зливаємо сік, що утворився. Для цієї страви краще використовувати молоді овочі, з ними запіканка виходить соковитіше і смачніше.
Відправляємо кабачки терті обсмажуватися у розігріту сковороду з рослинним маслом приблизно на 10 хвилин до м’якості.
Твердий сир подрібнюємо на тертці.
В окрему ємність вбиваємо яйця і збиваємо їх злегка віночком.
Коли кабачки стануть м’якими, посипаємо їх тертим сиром (половиною від загальної кількості) і заливаємо збитими яйцями.
Накриваємо приготоване блюдо кришкою.
Через 2 хвилини посипаємо кабачки залишилися сиром, накриваємо кришкою і вимикаємо газ. Тримаємо під кришкою пару хвилин, щоб сир розплавився.
Легка запіканка з тертих кабачків готова!
Приємного вам апетиту!
Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки на сковороді швидко і смачно ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді