Запіканка з кабачків – легкий і одночасно ситне блюдо для всієї родини! Для любителів кабачків така страва стане паличкою-виручалочкою, адже готується швидко і просто. Використання сковороди набагато спрощує процес приготування запіканки. Кабачкова запіканка виходить ніжною, соковитою і неймовірно смачною!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати запіканку з тертих кабачків на сковороді, кабачок промиваємо, натираємо на крупній тертці і присипаємо сіллю.

Залишаємо в такому вигляді на 10 хвилин, потім зливаємо сік, що утворився. Для цієї страви краще використовувати молоді овочі, з ними запіканка виходить соковитіше і смачніше.

Відправляємо кабачки терті обсмажуватися у розігріту сковороду з рослинним маслом приблизно на 10 хвилин до м’якості.

Твердий сир подрібнюємо на тертці.

В окрему ємність вбиваємо яйця і збиваємо їх злегка віночком.

Коли кабачки стануть м’якими, посипаємо їх тертим сиром (половиною від загальної кількості) і заливаємо збитими яйцями.

Накриваємо приготоване блюдо кришкою.

Через 2 хвилини посипаємо кабачки залишилися сиром, накриваємо кришкою і вимикаємо газ. Тримаємо під кришкою пару хвилин, щоб сир розплавився.

Легка запіканка з тертих кабачків готова!

Приємного вам апетиту!

Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки на сковороді швидко і смачно ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді