Котлети з індички зазвичай готують для дитячого, дієтичного харчування й для ПП. М’ясо індички зовсім не містить жиру і саме по собі сухе. У цьому рецепті вам пропонується додати у фарш кабачок. Він зробить котлети м’якими, соковитими і добре збереже їх форму, так і котлет вийде більше. Додамо в котлети зелень і трохи спецій.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Філе індички – 250 гр.
  • Кабачки – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 2 шт.
  • Кінза – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Зіра – 1 щіпка
  • М’ята свіжа – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати котлети з індички з кабачком, спочатку підготуйте всі зазначені для приготування котлет інгредієнти. Грудку індички помийте і обсушіть серветкою. Зелень промийте і дрібно наріжте.

Потім м’ясо наріжте на невеликі шматочки і покладіть в чашу блендера. Додайте до нього нарізаний на шматочки кабачок, нарізану зелень, зубок часнику і вбийте яйце. Чорний перець перетріть з допомогою ступки з дрібкою зіри і цю суміш пересипте до м’яса. Все посоліть за смаком.

Всі ці інгредієнти подрібніть до однорідного стану. Якщо фарш виходить трохи рідким, додайте ложку борошна і перемішайте.

Фарш для котлет з індички бажано охолодити в холодильнику, тому його дістаньте заздалегідь.

Добре розігрійте в сковороді олію. Мокрими руками сформуйте з фаршу невеликі котлетки і викладіть їх на розігріту сковорідку.

Обсмажте котлети на середньому вогні до золотистої скоринки з обох сторін, а потім тушкуйте під прикритою кришкою і на маленькому вогні протягом 7 хвилин.

Приготовані котлети з індички з кабачком перекладіть на порційні тарілки і подайте до столу з будь-яким гарніром або просто з шматочком хліба.

Приємного апетиту!

Кабачки з м'ясом на сковороді Кабачки на сковороді швидко і смачно Котлети з індички для дитини Котлети з філе індички ПП котлети з індички Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді