Щоб приготувати взимку ароматний борщ, не вибігаючи в магазин, багато не треба. Лише заготовити заздалегідь восени бурякову заправку, а при нагоді зварити м’ясний бульйон, покласти заправку, прянощі і при бажанні покласти нарізану картоплю. Борщ без клопоту готовий!
Інгредієнти: на 3 л.
- Буряк – 2 кг
- Морква – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 125 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати заправку з буряків для борщу на зиму, помідори помити, дрібно порізати.
У перцю видалити насіння і перегородки, помити, нарізати дрібними шматочками.
Моркву помити і потерти на крупній тертці.
Цибулю почистити, помити і нашаткувати невеликими кубиками.
Капусту порізати тонкою соломкою.
Буряк почистити, сполоснути і потерти на крупній тертці.
Овочі, крім буряків, змішати в глибокій товстостінної каструлі, тушкувати 10 хв. Потім додати буряк, влити оцет, всипати сіль з цукровим піском, все ретельно перемішати. Тушкувати протягом 40 хв. Розкласти суміш по простерилизованным банкам, закатати кришками, перевернути догори дном і обгорнути вовняною ковдрою. Дати охолонути до кімнатної температури і зберігати в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Борщ без м'яса Салат з буряка і капусти на зиму Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви