Вашій увазі пропонується класичний рецепт засолки білих груздів холодним способом. Кількість солі для грибів у всіх рецептах однакове. Кількість приправ можете змінити по своєму смаку, адже комусь подобається чистий грибний смак, а хтось любить пряний. Солити грузді можна в емальованій каструлі, але, звичайно, краще в бочці.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді білі – 2 кг
- Сіль – 80 гр.
- Часник – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Перець запашний – за смаком
- Листя хрону – за смаком
Процес приготування:
Як засолити білі грузді холодним способом? Зібрані білі грузді очистіть від лісового сміття і видаліть підстави ніжок. Потім гриби промийте і покладіть в глибоку ємність в залежності від кількості ваших грибів. Залийте грузді на 2 діб холодною водою і зверху покласти невеликий гніт, щоб гриби були повністю занурені у воду. Воду міняйте кожні 6-8 годин.
Потім вимочені грузді добре промийте під проточною водою, видаляючи залишки бруду, і можете приступити до процесу засолювання. У велику каструлю насипте на дно трохи солі. Потім покладіть нарізаний на шматочки часник і горошки перцю.
Шляпками донизу викладіть шар груздів.
Їх посипте сіллю з розрахунком вказаного в рецепті кількості і перекладіть часником і горошинками перців. Таким же чином укладіть всі підготовлені грузді.
Поверх грибів помістіть тарілку, на неї поставте будь гніт. Якщо на поверхні грибів з’явився сік, значить, вага гніту достатній. Каструлю перенесіть в прохолодне місце з температурою не більше 8°С. Через півтора місяці білі грузді добре засолятся, просочаться ароматом спецій і можете подавати їх до столу.
Їжте на здоров’я!
Білі грузді на зиму Гриби на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді холодним способом на зиму Солоні гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти