Засолювання чорних груздів гарячим способом є найпопулярнішим методом заготівлі цих грибів. Чорні грузді залишаться пружними і хрусткими, незважаючи на термічну обробку. Соління їх починається з вимочування грибів протягом однієї доби. Потім гриби відварюють лише 5 хвилин і вкладаються в банки разом з сіллю і прянощами.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорні Грузді – 2 кг
- Сіль – 80 гр.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як засолити чорні грузді гарячим способом? Грузді очистіть від лісового сміття, ніжки поскобліть ножем і відріжте їх підстави. Почищені гриби покладіть у велику посуд і залийте холодною водою.
Гриби накрийте тарілкою і поставте зверху будь-який вантаж. Вимочуйте грузді протягом доби. За цей час поміняйте воду 3-4 рази.
Через добу гриби ретельно промийте під проточною водою.
Підготовлені гриби покладіть в каструлю, залийте холодною водою, додайте до грибів листочки лавра, чорний перець, сіль із розрахунку 2 ст. л. на 1 кг свіжих грибів на середньому вогні поваріть протягом 20 хвилин від початку кипіння.
Потім відварені грузді відкиньте на друшляк і охолодіть.
В чисту банку покладіть парасольки кропу і зубки часнику.
Потім пошарово викладіть в банки відварені гриби і кожен шар пересипте сіллю з розрахунку 1 ст. л. на 1 кг грибів.
Між шарами розкладіть кріп і часник.
Банки накрийте марлевою серветкою. На гриби помістіть вантаж. Гриби для засолювання поставте на 2 тижні у прохолодне місце.
Після закінчення цього часу їх можете подати до столу з цибулею та олією.
Вдалих заготовок!
Гриби на зиму Грузді на зиму Мариновані чорні грузді Солоні гриби на зиму Солоні чорні грузді Чорні грузді на зиму Як приготувати грузді - рецепти