Засолювання чорних груздів гарячим способом є найпопулярнішим методом заготівлі цих грибів. Чорні грузді залишаться пружними і хрусткими, незважаючи на термічну обробку. Соління їх починається з вимочування грибів протягом однієї доби. Потім гриби відварюють лише 5 хвилин і вкладаються в банки разом з сіллю і прянощами.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорні Грузді – 2 кг
  • Сіль – 80 гр.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Як засолити чорні грузді гарячим способом? Грузді очистіть від лісового сміття, ніжки поскобліть ножем і відріжте їх підстави. Почищені гриби покладіть у велику посуд і залийте холодною водою.

Гриби накрийте тарілкою і поставте зверху будь-який вантаж. Вимочуйте грузді протягом доби. За цей час поміняйте воду 3-4 рази.

Через добу гриби ретельно промийте під проточною водою.

Підготовлені гриби покладіть в каструлю, залийте холодною водою, додайте до грибів листочки лавра, чорний перець, сіль із розрахунку 2 ст. л. на 1 кг свіжих грибів на середньому вогні поваріть протягом 20 хвилин від початку кипіння.

Потім відварені грузді відкиньте на друшляк і охолодіть.

В чисту банку покладіть парасольки кропу і зубки часнику.

Потім пошарово викладіть в банки відварені гриби і кожен шар пересипте сіллю з розрахунку 1 ст. л. на 1 кг грибів.

Між шарами розкладіть кріп і часник.

Банки накрийте марлевою серветкою. На гриби помістіть вантаж. Гриби для засолювання поставте на 2 тижні у прохолодне місце.

Після закінчення цього часу їх можете подати до столу з цибулею та олією.

Вдалих заготовок!

Гриби на зиму Грузді на зиму Мариновані чорні грузді Солоні гриби на зиму Солоні чорні грузді Чорні грузді на зиму Як приготувати грузді - рецепти