Грузді зазвичай солять в емальованій каструлі або в банках. Останні, звичайно, зручніше для зберігання і в наявності є у всіх, хто хоч трохи цікавиться заготовками на зиму. Засолювання груздів гарячим способом у скляних банках здійснюється з допомогою нагрітого маринаду, в який потрібно занурити попередньо оброблені гриби. Вся послідовність дій наочно викладена в рецепті. Навіть якщо ви ніколи не маринували грузді, покрокові фото і докладна інструкція не дадуть помилитися.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді білі – 1 кг
- Сіль крупна (для варіння) – 2 ст. л.
- Вода (для розсолу) – 2 л
- Сіль крупна (для розсолу) – 6 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Парасольки кропу – 3 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування засолювання груздів гарячим способом у скляних банках смачний! Грузді перебираємо від випадкового сміття, зачищаємо від поверхневих забруднень. Якщо є місця, які не піддаються чищенню, їх краще просто зрізати. Потім гриби ретельно промиваємо у великій кількості води. Щоб очищення було максимально якісним, можна використовувати зубну щітку. Промиті грузді поміщаємо в підходящу за обсягом посуд і заливаємо холодною водою. Залишаємо їх для замочування на дванадцять годин. За цей час потрібно пару раз змінити воду.
Воду для варіння у зазначеній кількості вливаємо в каструлю і додаємо сіль. Доводимо розчин до кипіння і опускаємо в нього вимочені грузді. Проварюємо протягом тридцяти хвилин, обов’язково знімаючи пінку.
Після закінчення зазначеного часу гриби відкидаємо на друшляк і промиваємо струменем холодної проточної води.
Для приготування розсолу зазначений обсяг води, доводимо до кипіння і додаємо сіль, горошини запашного перцю і лавровий лист. Проварюємо одну хвилину і знімаємо з плити. Банку і кришку моєму і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно банки кладемо шматочки очищеного часнику і парасольки кропу. Зверху викладаємо підготовлені грузді. Заливаємо їх гарячим розсолом і нещільно прикриваємо кришкою. Залишок розсолу остуджуємо і зберігаємо в холодильнику. Гриби в банку залишаємо при кімнатній температурі на ніч. А вранці доливаємо залишився розсіл у банку, оскільки частина його вбереться в гриби. Закриваємо грузді кришкою і прибираємо в холодильник або холодний льох. Через три-чотири тижні гриби просолятся і будуть готові до вживання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму Грузді на зиму Солоні білі грузді Солоні гриби на зиму