В даному рецепті вам пропонується засолювання груздів з відварюванням. Грузді не вимочуються, а відварюються. При цьому гриби можна їсти вже через 2 тижні. Відварені і потім засолені грузді будуть у вас не тільки хорошою закускою, але ви можете додавати їх в різні страви.
Інгредієнти: на 3 л.
- Грузді білі – 6 кг
- Сіль – 200 гр.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Насіння кропу – за смаком
Процес приготування:
Як засолити грузді з відварюванням? Грузді переберіть від лісового сміття і на 1-2 години залийте холодною водою. Потім їх ретельно промийте, видаліть корінці.
Помістіть гриби у велику каструлю. На великому вогні доведіть гриби до кипіння.
З закипевших грибів зніміть з поверхні пінку.
Варіть грузді на невеликому вогні до готовності. Через 25-30 хвилин гриби осядуть на дно, значить, вони готові.
Відварені грузді промийте проточною водою, помістивши їх на друшляк.
Відварені гриби пошарово і шляпками донизу укладіть в посуд для засолювання.
Кожен шар пересипте по своєму смаку спеціями і сіллю з розрахунку 40 г солі на 1 кг свіжих грибів або ½ ст. л. на ½ кг відварених.
Поверх грибів покладіть серветку їх тканини, плоску тарілку і будь-який вантаж. Ємність з грибами поставте в холодне місце. Періодично перевіряйте гриби і, якщо з’явилася цвіль, серветку промивайте і цвіль знімайте ганчіркою, змоченою в столовому оцті.7
Через 2 тижні грузді засолятся. Можете подати їх до столу з цибулею та олією.
Інші солоні гриби розкладіть у чисті скляні банки, закрийте пластиковими кришками і зберігайте в холодильнику.
Їжте на здоров’я!
Білі грузді на зиму Гриби на зиму Солоні білі грузді Солоні гриби на зиму Солоні грузді