В даному рецепті вам пропонується засолювання груздів з відварюванням. Грузді не вимочуються, а відварюються. При цьому гриби можна їсти вже через 2 тижні. Відварені і потім засолені грузді будуть у вас не тільки хорошою закускою, але ви можете додавати їх в різні страви.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Грузді білі – 6 кг
  • Сіль – 200 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Насіння кропу – за смаком

Процес приготування:

Як засолити грузді з відварюванням? Грузді переберіть від лісового сміття і на 1-2 години залийте холодною водою. Потім їх ретельно промийте, видаліть корінці.

Помістіть гриби у велику каструлю. На великому вогні доведіть гриби до кипіння.

З закипевших грибів зніміть з поверхні пінку.

Варіть грузді на невеликому вогні до готовності. Через 25-30 хвилин гриби осядуть на дно, значить, вони готові.

Відварені грузді промийте проточною водою, помістивши їх на друшляк.

Відварені гриби пошарово і шляпками донизу укладіть в посуд для засолювання.

Кожен шар пересипте по своєму смаку спеціями і сіллю з розрахунку 40 г солі на 1 кг свіжих грибів або ½ ст. л. на ½ кг відварених.

Поверх грибів покладіть серветку їх тканини, плоску тарілку і будь-який вантаж. Ємність з грибами поставте в холодне місце. Періодично перевіряйте гриби і, якщо з’явилася цвіль, серветку промивайте і цвіль знімайте ганчіркою, змоченою в столовому оцті.7

Через 2 тижні грузді засолятся. Можете подати їх до столу з цибулею та олією.

Інші солоні гриби розкладіть у чисті скляні банки, закрийте пластиковими кришками і зберігайте в холодильнику.

Їжте на здоров’я!

Білі грузді на зиму Гриби на зиму Солоні білі грузді Солоні гриби на зиму Солоні грузді