Засолювання підберезників гарячим способом зробить їх міцними і хрусткими. Страва стане ароматною закускою, яку можна подавати цілий рік. Гриби урізноманітнюють як обідній, так і святковий стіл.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Підберезники свіжі – 1,5 кг
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
Процес приготування:
Як засолити підберезники гарячим способом? Гриби ретельно перебираємо і промиваємо. Для засолювання прийнято використовувати тільки капелюшки, так як ніжки будуть гірчити.
Розрізаємо підберезники.
Кип’ятимо воду, після чого закидаємо в неї капелюшки. Варимо на повільному вогні до розм’якшення грибів.
Після відкидаємо на друшляк і промиваємо.
Кип’ятимо трохи води з сіллю і спеціями, після закипання до них додаємо капелюшки підберезників. Варимо 7-10 хвилин і знімаємо з плити.
Виливаємо отриману в стерилізовані банки. Закриваємо чистими кришками і даємо охолонути. Готово, можна відправляти на зберігання.
Гриби на зиму Підберезники і підосичники на зиму Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти