Засолювання підберезників гарячим способом зробить їх міцними і хрусткими. Страва стане ароматною закускою, яку можна подавати цілий рік. Гриби урізноманітнюють як обідній, так і святковий стіл.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Підберезники свіжі – 1,5 кг
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона

Процес приготування:

Як засолити підберезники гарячим способом? Гриби ретельно перебираємо і промиваємо. Для засолювання прийнято використовувати тільки капелюшки, так як ніжки будуть гірчити.

Розрізаємо підберезники.

Кип’ятимо воду, після чого закидаємо в неї капелюшки. Варимо на повільному вогні до розм’якшення грибів.

Після відкидаємо на друшляк і промиваємо.

Кип’ятимо трохи води з сіллю і спеціями, після закипання до них додаємо капелюшки підберезників. Варимо 7-10 хвилин і знімаємо з плити.

Виливаємо отриману в стерилізовані банки. Закриваємо чистими кришками і даємо охолонути. Готово, можна відправляти на зберігання.

Гриби на зиму Підберезники і підосичники на зиму Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти