Засолювання підберезників холодним способом – це тривалий і копіткий процес, але результат того вартий. Гриби виходять хрусткими і ароматними.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Підберезники свіжі – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона

Процес приготування:

Як засолити підберезники холодним способом? Підберезники ретельно перебираємо і промиваємо. Відмочувати у воді не обов’язково.

Стерилізуємо банки. На дно викладаємо смородинові листочки. Далі – шар з підберезників капелюшками вниз. Гриби чергуємо з сіллю і спеціями.

Потім над вмістом банки встановлюємо вантаж. Конструкції залишаємо на пару днів. За цей час продукт пустить сік.

Після цього банки закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.

Повністю засолювання грибів завершиться через 1-2 місяці. Солоні підберезники холодним способом готові!

Гриби на зиму Підберезники і підосичники на зиму Солоні гриби на зиму Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти