Засолювання підберезників холодним способом – це тривалий і копіткий процес, але результат того вартий. Гриби виходять хрусткими і ароматними.
Інгредієнти: на 1 л.
- Підберезники свіжі – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
Процес приготування:
Як засолити підберезники холодним способом? Підберезники ретельно перебираємо і промиваємо. Відмочувати у воді не обов’язково.
Стерилізуємо банки. На дно викладаємо смородинові листочки. Далі – шар з підберезників капелюшками вниз. Гриби чергуємо з сіллю і спеціями.
Потім над вмістом банки встановлюємо вантаж. Конструкції залишаємо на пару днів. За цей час продукт пустить сік.
Після цього банки закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.
Повністю засолювання грибів завершиться через 1-2 місяці. Солоні підберезники холодним способом готові!
Гриби на зиму Підберезники і підосичники на зиму Солоні гриби на зиму Солоні підберезники Як приготувати підберезники - рецепти