Пропоную засолити фіолетову рядовки гарячим способом. Процес приготування простий і не займе багато часу. А результат вразить вас, і ви точно не пошкодуєте, що приготували таку закуску. Пошкодувати можна лише в тому випадку, коли солоної рядовки недостатня кількість. Апетитна закуска з грибів моментально закінчується.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Рядовка – 1,5 кг
- Гвоздика – 10 бутонів
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт засолки рядовки фіолетовою гарячим способом смачний! Ретельно переберіть фіолетову рядовки.
Підготовлені гриби очистіть від лісового сміття і гарненько промийте в холодній проточній воді.
Вимиту фіолетову рядовки викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою. Додайте столову ложку солі. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 20 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну.
Проварену фіолетову рядовки злийте через друшляк і добре промийте під водою. Потім знову викладіть в каструлю, залийте водою, додайте гвоздику і чорний перець горошком, і поставте варити ще 20 хвилин після закипання.
В невеликій ємності змішайте столову ложку солі і чорний мелений перець, ретельно перемішайте.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте тонкими скибочками. Вимийте і стерилізуйте банки зручним способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.
Зварені рядовки злийте через друшляк. У гарячі стерильні банки викладіть гарячу фіолетову рядовки, чергуючи з шматочками часнику і сумішшю чорного меленого перцю і солі. Робіть все швидко, поки гриби гарячі. Гарячі банки з грибами добре закрутіть стерильними кришками. Банки з рядуванням переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.
Потім перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання. Готову фіолетову рядовки подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Рецепти з рядовки Рядовка на зиму Синеножка на зиму Солоні гриби на зиму