Хочу поділитися чудовим рецептом консервованої рядовки гарячим способом. Ароматні грибочки виходять збалансованими за смаком і дуже апетитними. Можуть бути як самостійною закускою, так і використовуватися для приготування пікантних салатів і закусок, які, безсумнівно, стануть прикрасою святкового торжества.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Рядовка – 1 кг
- Гвоздика – 4 бутона
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Оцтова есенція – 3 ч. л.
- Сіль – 4 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати засолку рядовки гарячим способом легко! Добре переберіть, а потім очистіть від шкірки і сміття, і промийте рядовки у холодній проточній воді.
Підготовлену рядовки викладіть в каструлю і залийте холодною водою.
Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть гриби 30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну. Після чого рядовки злийте через сито або друшляк.
Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном викладіть лавровий лист, гвоздику, перець чорний горошком, запашний перець, цукровий пісок і сіль.
Залийте вказаним у рецепті кількістю питної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.
Потім викладіть рядовки, попередньо промивши її під холодною проточною водою, влийте оцтову есенцію. Доведіть до кипіння.
Потім зменшіть вогонь. Варіть рядовки 7-10 хвилин в ароматному маринаді. Після чого зніміть з вогню.
Тим часом добре вимийте банки в теплій воді з допомогою харчової соди, і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовій печі або в духовці.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.
Банки з рядуванням переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім перемістіть їх у темне місце на зберігання.
Шумівкою акуратно, щоб не обпалити руки, розкладіть рядовки по стерильним банкам, залийте гарячим маринадом, попередньо процідивши його через дрібне сито.
Гарячі банки з грибами добре закрутіть стерильними кришками.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Рядовка на зиму Синеножка на зиму Солоні гриби на зиму