Для любителів різних грибних закусок хочу порекомендувати чудові гриби – рядовки. Вони ростуть рядами, і збирати їх суцільне задоволення, процес обробки зовсім не складний. Пропоную приготувати смачні хрусткі рядовки холодним способом. Користуюся цим рецептом кожен рік, і намагаюся заготовити якомога більше грибів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рядовка – 2 кг
- Часник – 2 головки
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як засолити рядовки холодним способом? Ретельно переберіть, очистіть від лісового сміття і промийте рядовки у холодній проточній воді. Великі екземпляри розріжте на кілька частин.
Підготовлені рядовки викладіть в глибоку металеву ємність і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть гриби 15-20 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Відміряйте необхідну кількість солі.
Підготовлений часник наріжте тонкими скибочками.
Ретельно вимийте банки в теплій воді з допомогою харчової соди, а потім стерилізуйте банки в мікрохвильовій печі при максимальній потужності 3-5 хвилин. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.
Зварені рядовки злийте через сито або друшляк, добре промити питною водою і залиште на деякий час, щоб зайва волога скла. На дно стерильної банки викладіть рядовки.
Потім кілька скибочок часнику.
Присипте невеликою кількістю солі.
Таким чином, повністю заповніть банки грибочками, чергуючи з сіллю і часником.
заповнені баночки влийте по столовій ложці оливкової олії.
Банки добре закрутіть стерильними кришками і переверніть догори дном, щоб сіль рівномірно розподілилася по рядовкам. Потім банки перемістіть в прохолодне місце для зберігання. Можна зберігати в холодильнику або льосі.
Готові грибочки подавайте на стіл.
Рядовки виходять досить ароматними і апетитними, моментально відлітають зі столу.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Рецепти з рядовки Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму Солоні гриби на зиму