Апетитні, ароматні рижики послужать відмінною закускою для вашого столу. Засолювання рижиков гарячим способом у скляних банках проста в приготуванні. Їх можна подавати до картопляного пюре або в якості самостійної холодної закуски.
Інгредієнти: на 3 л.
- Рижики свіжі – 1 кг
- Вода – 3 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Листя чорної смородини – 2 шт.
Процес приготування:
Як засолити рижики гарячим способом у скляних банках? Гриби перебираємо і ретельно очищаємо від будь-яких забруднень.
Заливаємо рижики водою і доводимо до кипіння, після додаємо 1 ст. л. солі і варимо 15 хвилин. Відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою.
В гарячій воді промиваємо банки і кришки, а потім стерилізуємо їх протягом 10-15 хвилин.
Окремо приготуємо гарячий розсіл. Нагріваємо 3 літри води, додаємо до неї залишилася сіль і спеції. Доводимо до кипіння і варимо до розчинення солі.
В гарячий розсіл перекладаємо рижики і варимо їх на помірному вогні 10 хвилин, після чого переливаємо в стерилізовані банки.
Закриваємо банки кришками, перевертаємо, закутуємо в рушник і чекаємо остигання. Після можна відправляти на зберігання. Солоні рижики гарячим способом готові!
Гриби на зиму Рижики гарячим способом на зиму Солоні гриби на зиму Солоні рижики Як приготувати рижики - рецепти