Хочу поділитися чудовим простим рецептом смачних синеножек, приготованих гарячим способом на зиму. Процес приготування досить швидкий і не забере у вас багато часу. Найскладніше – це обробка грибів. Обов’язково спробуйте приготувати, і ви не залишитеся байдужими.
Інгредієнти: на 2 л.
- Рядовка – 2 кг
- Вода – 750 мл
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Насіння кропу – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як засолити синеножки гарячим способом на зиму? Ретельно переберіть синеножки, очистіть від сміття і шкірки, промийте їх у холодній проточній воді. Великі екземпляри грибів розріжте на кілька частин.
Підготовлені синеножки викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала гриби. Поставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння і прокип’ятіть 7-10 хвилин.
Проварені синеножки обережно, щоб не обпектися, злийте через сито або друшляк. Добре промийте під холодною водою, залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.
Потім викладіть назад в каструлю і залийте вказаним у рецепті кількістю холодної води. Додайте сіль, запашний перець, насіння кропу і чорний перець горошком. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.
Після закипання варіть приблизно 30-40 хвилин. Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, і стерилізуйте їх зручним для вас способом – в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі 7-10 хвилин.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте тонкими скибочками. Скориставшись шумівкою, розкладіть синеножки по стерильним банкам.
Синеножки чергуйте з скибочками часнику.
Обережно залийте киплячим маринадом.
Обережно, щоб не обпектися, загорніть стерильними кришками. Гарячі банки з маринованими синеножками переверніть догори дном, закутайте чим-небудь теплим і залиште в такому положенні до повного охолодження. Повністю остиглі банки з маринованими синеножками перемістіть в темне прохолодне місце або в холодильник на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Рецепти з рядовки Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму