Хочу поділитися чудовим простим рецептом смачних синеножек, приготованих гарячим способом на зиму. Процес приготування досить швидкий і не забере у вас багато часу. Найскладніше – це обробка грибів. Обов’язково спробуйте приготувати, і ви не залишитеся байдужими.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Рядовка – 2 кг
  • Вода – 750 мл
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як засолити синеножки гарячим способом на зиму? Ретельно переберіть синеножки, очистіть від сміття і шкірки, промийте їх у холодній проточній воді. Великі екземпляри грибів розріжте на кілька частин.

Підготовлені синеножки викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала гриби. Поставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння і прокип’ятіть 7-10 хвилин.

Проварені синеножки обережно, щоб не обпектися, злийте через сито або друшляк. Добре промийте під холодною водою, залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Потім викладіть назад в каструлю і залийте вказаним у рецепті кількістю холодної води. Додайте сіль, запашний перець, насіння кропу і чорний перець горошком. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.

Після закипання варіть приблизно 30-40 хвилин. Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, і стерилізуйте їх зручним для вас способом – в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі 7-10 хвилин.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте тонкими скибочками. Скориставшись шумівкою, розкладіть синеножки по стерильним банкам.

Синеножки чергуйте з скибочками часнику.

Обережно залийте киплячим маринадом.

Обережно, щоб не обпектися, загорніть стерильними кришками. Гарячі банки з маринованими синеножками переверніть догори дном, закутайте чим-небудь теплим і залиште в такому положенні до повного охолодження. Повністю остиглі банки з маринованими синеножками перемістіть в темне прохолодне місце або в холодильник на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Рецепти з рядовки Рецепти з синеножки Рядовка на зиму Синеножка на зиму