Заварне тісто добре тим, що воно просто замішується, швидко підходить і пиріжки з нього виходять повітряні та ніжні. Тісто заварюється окропом і йому не потрібно багато часу на расстойку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 2,25 склянки
- Сіль 0.25 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Свіжі дріжджі – 25 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування заварного дріжджового тіста для пиріжків. У мисці змішайте чверть склянки борошна, сіль, цукор і розм’якшене масло.
Закип’ятіть півсклянки води, тонкою цівкою влийте її в миску і швидко перемішайте.
Коли заварна маса охолоне, додайте дріжджі і розмішайте.
Просійте дві склянки муки у миску і замісіть тісто. Тісто залиште на півгодини.
Через півгодини, коли тісто збільшиться в об’ємі, приступайте до формування пиріжків.
Приємного апетиту!
Заварне тісто для пиріжків Здобне дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків на воді Тісто на воді для пиріжків з капустою Тісто на воді для пиріжків з картоплею Тісто на воді для пиріжків смажених на сковороді