Заварне тісто добре тим, що воно просто замішується, швидко підходить і пиріжки з нього виходять повітряні та ніжні. Тісто заварюється окропом і йому не потрібно багато часу на расстойку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,25 склянки
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Свіжі дріжджі – 25 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування заварного дріжджового тіста для пиріжків. У мисці змішайте чверть склянки борошна, сіль, цукор і розм’якшене масло.

Закип’ятіть півсклянки води, тонкою цівкою влийте її в миску і швидко перемішайте.

Коли заварна маса охолоне, додайте дріжджі і розмішайте.

Просійте дві склянки муки у миску і замісіть тісто. Тісто залиште на півгодини.

Через півгодини, коли тісто збільшиться в об’ємі, приступайте до формування пиріжків.

Приємного апетиту!

Заварне тісто для пиріжків Здобне дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків на воді Тісто на воді для пиріжків з капустою Тісто на воді для пиріжків з картоплею Тісто на воді для пиріжків смажених на сковороді