Для еклерів необхідно замісити правильне заварне тісто. Рецепт цього тесту достатню простий і з нього у вас вийдуть смачна повітряна випічка.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Масло вершкове – 0.5 пакетів
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 3 – 4 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
Процес приготування:
Як приготувати заварне тісто без яєць для еклерів? У каструлю з товстим дном влийте молоко. Поставте її на повільний вогонь і підігрійте молоко, але не кип’ятіть.
Потім додайте вершкове масло, сіль і цукор. Перемішайте і доведіть масу до кипіння. Вміст каструлі має покипіти 10 хвилин. Після закінчення цього часу зніміть каструлю з вогню.
Далі частинами всипте склянку просіяного борошна і постійно перемішуйте тісто. Щоб маса була однорідною, використайте міксер або блендер.
Дайте масі охолонути до кімнатної температури, потім всипте борошно, сухі дріжджі.
Замісіть тісто, воно буде еластичним і не липким. Помістіть тісто в поліетиленовий пакет і залиште в теплому місці. Коли тісто збільшиться в два рази, можна приступати до формування еклерів.
Смачного!