Для еклерів необхідно замісити правильне заварне тісто. Рецепт цього тесту достатню простий і з нього у вас вийдуть смачна повітряна випічка.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Масло вершкове – 0.5 пакетів
  • Молоко коров’яче – 0,5 л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 3 – 4 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.

Процес приготування:

Як приготувати заварне тісто без яєць для еклерів? У каструлю з товстим дном влийте молоко. Поставте її на повільний вогонь і підігрійте молоко, але не кип’ятіть.

Потім додайте вершкове масло, сіль і цукор. Перемішайте і доведіть масу до кипіння. Вміст каструлі має покипіти 10 хвилин. Після закінчення цього часу зніміть каструлю з вогню.

Далі частинами всипте склянку просіяного борошна і постійно перемішуйте тісто. Щоб маса була однорідною, використайте міксер або блендер.

Дайте масі охолонути до кімнатної температури, потім всипте борошно, сухі дріжджі.

Замісіть тісто, воно буде еластичним і не липким. Помістіть тісто в поліетиленовий пакет і залиште в теплому місці. Коли тісто збільшиться в два рази, можна приступати до формування еклерів.

Смачного!

Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах