Згідно з класичним рецептом, тісто для мантів замішується тільки на борошні і воді (на 500 г борошна береться 200 мл води) і потім дуже тонко розкочується, але багато хто воліє універсальне тісто як для мантів, так і для пельменів, в яку додають яйце. У даному рецепті вам надається правильна пропорція борошна, води і яйця для якісного тесту для мантів, і пам’ятайте, що тісто треба добре вимішувати не менше 15 хвилин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати класичне тісто для мантів з м’ясом? Відміряйте вказане в рецепті кількість пшеничного борошна і її просіяти через сито в посуд для замішування тіста.

гірці борошна зробіть ямку і розбийте в неї одне куряче яйце. Потім налийте воду, підігріту до 40°С, що є важливим для такого тесту.

Ложкою замісіть тісто, поки борошно не забере всю рідину. Потім перекладіть тісто на посипану мукою стільницю і вже руками вимішуйте його протягом 15 хвилин, не менше. Замішане тісто має бути тугим і однорідним. При замісі можете додавати борошно, щоб отримати потрібну консистенцію тесту.

Тісто скачайте в колобок, присипте борошном, покладіть в поліетиленовий пакет або оберніть шматочком харчової плівки і залиште на 1 годину для відпочинку.

За цей час клейковина борошна набухне і тісто стане еластичним і зручним у ліпленні мантів.

Смачних і вдалих страв!

Тісто в домашніх умовах