Біляші на заварне тісто виходять особливо пишними, повітряними і смачними. Апетитна, рум’яна закуска підійде для сімейного столу чи святкового застілля. Готувати її швидко й дуже легко. Пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування дріжджового заварного тіста для біляшів? У невеликій ємності змішуємо сухі дріжджі, 2 ст. л. борошна, 60 мл Теплої води приблизно 30-40 градусів і сіль.

Розмішуємо і даємо постояти в теплому місці 30 хв

Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її киснем і зробити тісто більш повітряним і пишним.

Тепер у центр борошна в глибокій мисці вливаємо олію.

Додаємо сіль і добре розмішуємо продукти.

Воду доводимо до кипіння.

Вливаємо крутий окріп до борошні, і розмішуємо лопаткою.

Тепер вводимо дрожживую суміш.

Коли вода трохи охолоне, продовжуємо вимішувати тісто рук.

Даємо постояти тесту 60 хв. в теплому місці. За цей час воно збільшитися в об’ємі в 2-3 рази.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів на воді Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто для біляшів Тісто для біляшів на воді Тісто для біляшів на сухих дріжджах