Біляші на заварне тісто виходять особливо пишними, повітряними і смачними. Апетитна, рум’яна закуска підійде для сімейного столу чи святкового застілля. Готувати її швидко й дуже легко. Пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування дріжджового заварного тіста для біляшів? У невеликій ємності змішуємо сухі дріжджі, 2 ст. л. борошна, 60 мл Теплої води приблизно 30-40 градусів і сіль.
Розмішуємо і даємо постояти в теплому місці 30 хв
Борошно просіваємо через ситечко, щоб наповнити її киснем і зробити тісто більш повітряним і пишним.
Тепер у центр борошна в глибокій мисці вливаємо олію.
Додаємо сіль і добре розмішуємо продукти.
Воду доводимо до кипіння.
Вливаємо крутий окріп до борошні, і розмішуємо лопаткою.
Тепер вводимо дрожживую суміш.
Коли вода трохи охолоне, продовжуємо вимішувати тісто рук.
Даємо постояти тесту 60 хв. в теплому місці. За цей час воно збільшитися в об’ємі в 2-3 рази.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів на воді Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто для біляшів Тісто для біляшів на воді Тісто для біляшів на сухих дріжджах