Чебуреки – це закуска з хрусткою скоринкою і соковитою м’ясною начинкою. Причому в домашніх умовах таке блюдо приготувати цілком реально, досить замісити заварне тісто і підготувати м’ясну начинку.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 250 мл
- Сіль – 10 гр.
- Горілка – 50 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати заварне тісто для чебуреків на окропі з яйцем. В гарячій воді розчиніть сіль.
У миску просійте борошно, влийте в неї гарячу воду і швидко перемішайте ці інгредієнти ложкою. Потім додайте рослинне масло і горілку. Ще раз все добре перемішайте.
Додайте яйце і продовжуйте замішувати тісто. Коли воно стане дуже густим, переходите до замісу руками.
Вимішуйте тісто, поки воно не почне легко відлипати від рук.
Потім оберніть його в харчову плівку і залиште на 15 хвилин.
Після цього розділіть тісто на частини, розкачайте, додайте м’ясну начинку і зліпити чебуреки.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків класичне Тісто для чебуреків на воді