Приготувати смачне, еластичне тісто для чебуреків дуже просто! Це під силу навіть початківцям господиням. Головне – слідувати рецептом і дотримуватися пропорції. Щоб зробити блюдо ще апетитніше, додамо в тісто трохи горілки. І чебуреки вийдуть з рум’яною, хрусткою скоринкою!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Горілка – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Окріп – 1,5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати заварне тісто для чебуреків з горілкою? Борошно просіваємо з допомогою ситечка, щоб наповнити її повітрям. Так тісто вийде з красивими, хрусткими бульбашками.
Додаємо в борошно сіль і цукор.
кип’ятимо Воду і заливаємо їй борошно. Ретельно розмішуємо, додаємо горілку і рослинне масло. Продовжуємо заважати лопаткою, поки маса не стане густою і однорідною.
Тепер посипаємо мукою стільницю, перекладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати тісто руками 5-7 хв
Приємного апетиту!
Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків на воді Тісто для чебуреків на рослинному маслі Хрустке тісто для чебуреків з горілкою