Багато люблять побалувати себе смачною випічкою, це можуть бути булочки, тістечка, пиріжки або еклери. Зупинимося на еклерах, тісто для них можна замісити навіть на воді.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Яйце – 4 – 5 шт.
  • Сіль – 2 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати заварне тісто для еклерів на воді, в каструлю покладіть розм’якшене вершкове масло, всипте сіль і влийте воду. Поставте каструлю на меленный вогонь.

Постійно помішуючи розтопіть масло і доведіть масу до кипіння.

Як тільки масляна маса закипить, всипте просіяне борошно, швидко перемішайте, щоб не утворилося грудок. Вимішуйте тісто на середньому вогні, поки борошно не вбере всю рідину.

Потім по одному введіть яйця. Наступне яйця розбивайте, коли попереднє буде вмешано повністю.

Консистенція готового тіста не повинна бути дуже густою, або дуже рідкою. При формуванні еклерів, вона не повинна розтікатися. Щоб зробити заготовки, перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою закрита зірка і видавіть тісто на застелене пергаментом деко.

Приємного апетиту!

Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах