Неймовірно ніжне заварне тісто для еклерів виходить за державним стандартом. Приготувати такий продукт зовсім не складно в домашніх умовах. Беріть на замітку простий рецепт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати заварне тісто для еклерів по ГОСТу. Склянку води нагріваємо в невеликій каструлі або сотейнику. Сюди ж відправляємо по дрібці солі і цукру. Кладемо шматочки вершкового масла. Розмішуємо і знімаємо з плити після утворення однорідної суміші.
Окремо просіваємо борошно через дрібне сито і після всипаємо її в гарячу масляну суміш.
Вимішуємо вміст до однорідності за допомогою лопатки.
Даємо заготівлі самостійно охолонути. Розбиваємо сюди курячі яйця по одному.
Ретельно вимішуємо тісто після додавання кожного яйця. Отримуємо гладку і повітряну масу. Тісто для еклерів готово!
Еклери Заварне тісто для еклерів Заварне тісто для еклерів і профітролей Тісто в домашніх умовах