Піца вже давно перестала бути для нас заморським стравою і міцно увійшла в повсякденний раціон. А як приготувати для основи домашньої піци тісто на сухих дріжджах і кефірі, ви дізнаєтеся з цього рецепту.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 4 – 5 ст.
  • Кефір – 200 мл
  • Вода – 150 мл
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати тісто для піци на сухих дріжджах і кефірі? Вода і кефір повинні бути кімнатної температури. Перелийте кефір і воду в миску, додайте сіль, цукор і дріжджі, перемішайте.

Вершкове масло розтопіть не повільному вогні й охолодіть.

В кефірну масу введіть одне яйце і розтоплене вершкове масло, перемішайте. Борошно просійте і починайте вводити її частинами у рідку масу.

Коли тісто стане густим, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. Потім покладіть на 1-1,5 години в холодильник на расстойку. Після цього, тісто буде готове до роботи.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для піци Тісто для піци на кефірі Тісто для піци на кефірі з сухими дріжджами Тонке тісто для піци на кефірі як у піцерії