Для смачних домашніх пельменів потрібно замісити і гарне тісто. Найвдаліше тісто виходить замішаним на окропі і з додаванням яйця. Гаряча вода заварює борошно і надає тісту податливість, м’якість і еластичність. Таке тісто у вас не порветься і добре склеїться при ліпленні пельменів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Окріп – 200 мл
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати заварне тісто для пельменів з яйцем на окропі легко! Борошно просіяти на сито відразу в зручну для замісу тіста посуд. У чашку розбити яйце, насипати до нього сіль і перемішати виделкою. Потім перелити яйце до борошні і ложкою все трохи перемішати.

Закип’ятити потрібну кількість води і окріп перелити в борошно. Потім налити соняшникову олію і все швидко перемішати ложкою або рукою круговими рухами.

Потім перекласти тісто на посипану мукою стільницю і вимісити тісто до однорідного, гладкого і не липучими стану.

Замішане тісто скачати в колобок, прикрити тарілкою і залишити на 15 хвилин для відпочинку.

Після закінчення цього часу тісто розрізати на частини, скачати ковбаскою і порізати на невеликі шматочки товщиною в 1 см.

Потім шматочки розкачати качалкою і можна приступати до ліплення пельменів.

Готуйте із задоволенням!

Еластичне тісто для пельменів Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто для пельменів Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на окропі з яйцем і рослинним маслом