Для смачних домашніх пельменів потрібно замісити і гарне тісто. Найвдаліше тісто виходить замішаним на окропі і з додаванням яйця. Гаряча вода заварює борошно і надає тісту податливість, м’якість і еластичність. Таке тісто у вас не порветься і добре склеїться при ліпленні пельменів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Окріп – 200 мл
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати заварне тісто для пельменів з яйцем на окропі легко! Борошно просіяти на сито відразу в зручну для замісу тіста посуд. У чашку розбити яйце, насипати до нього сіль і перемішати виделкою. Потім перелити яйце до борошні і ложкою все трохи перемішати.
Закип’ятити потрібну кількість води і окріп перелити в борошно. Потім налити соняшникову олію і все швидко перемішати ложкою або рукою круговими рухами.
Потім перекласти тісто на посипану мукою стільницю і вимісити тісто до однорідного, гладкого і не липучими стану.
Замішане тісто скачати в колобок, прикрити тарілкою і залишити на 15 хвилин для відпочинку.
Після закінчення цього часу тісто розрізати на частини, скачати ковбаскою і порізати на невеликі шматочки товщиною в 1 см.
Потім шматочки розкачати качалкою і можна приступати до ліплення пельменів.
Готуйте із задоволенням!
Еластичне тісто для пельменів Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто для пельменів Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на окропі з яйцем і рослинним маслом