Смажені пиріжки на заварне тісто виходять просто чудовими. Смачні, апетитні, пишні і неймовірно ніжні. Навіть на сковороді такі пиріжки – справжні ласощі! А начинку можна вибрати за смаком, щоб вся сім’я могла поласувати цією смакотою!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 6 – 8 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі швидкодіючі – 1 ст. л.
Процес приготування:
Заварне тісто для пиріжків смажених на сковороді готувати просто. У глибокій ємності змішуємо 125 гр. борошна, сіль та цукровий пісок.
Тепер кип’ятимо воду і вливаємо 1 ст. крутого окропу в сипучі продукти. Розмішуємо до однорідної маси. Залишаємо остигати приблизно до 35-40 гр. і додаємо дріжджі.
Тепер вливаємо залишилася теплу воду (близько 30 градусів, розмішуємо і накриваємо її рушником. Ставимо опару в тепле місце і залишаємо на 30 хвилин, щоб вона підійшла.
У готову опару додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Вимішувати тісто треба дуже ретельно 3-5 хв, щоб тісто не прилипало краще змастити руки олією.
Готове тісто накриваємо рушником, відправляємо в тепле місце на 40 хв. Коли тісто підніметься обминаємо його і даємо настоятися ще 20 хв
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто без яєць для пиріжків Дріжджове тісто для пиріжків Заварне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на воді Тісто для смажених пиріжків на сковороді Швидке тісто для пиріжків