Смажені пиріжки на заварне тісто виходять просто чудовими. Смачні, апетитні, пишні і неймовірно ніжні. Навіть на сковороді такі пиріжки – справжні ласощі! А начинку можна вибрати за смаком, щоб вся сім’я могла поласувати цією смакотою!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 6 – 8 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 ст. л.

Процес приготування:

Заварне тісто для пиріжків смажених на сковороді готувати просто. У глибокій ємності змішуємо 125 гр. борошна, сіль та цукровий пісок.

Тепер кип’ятимо воду і вливаємо 1 ст. крутого окропу в сипучі продукти. Розмішуємо до однорідної маси. Залишаємо остигати приблизно до 35-40 гр. і додаємо дріжджі.

Тепер вливаємо залишилася теплу воду (близько 30 градусів, розмішуємо і накриваємо її рушником. Ставимо опару в тепле місце і залишаємо на 30 хвилин, щоб вона підійшла.

У готову опару додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Вимішувати тісто треба дуже ретельно 3-5 хв, щоб тісто не прилипало краще змастити руки олією.

Готове тісто накриваємо рушником, відправляємо в тепле місце на 40 хв. Коли тісто підніметься обминаємо його і даємо настоятися ще 20 хв

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто без яєць для пиріжків Дріжджове тісто для пиріжків Заварне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на воді Тісто для смажених пиріжків на сковороді Швидке тісто для пиріжків