Якщо ви любите дріжджові пиріжки, спробуйте приготувати тісто заварним методом. Воно відрізняється більшою пористістю, вологістю м’якушки і текстурної скоринкою. З такого тіста пиріжки можна смажити у фритюрі, так і випікати в духовці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Окріп – 1 склянка
- Вода тепла – 1 склянка
- Борошно – 700 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сухі дріжджі – 14 гр.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати заварне тісто на воді для пиріжків легко! В об’ємну миску просіваємо сто грам борошна із загальної кількості, додаємо цукровий пісок і сіль. Вливаємо олію в зазначеній кількості, перемішуємо.
Вливаємо один скан окропу, швидко розмішуємо віночком – повинна вийти однорідна, густа маса.
В отриману суміш вливаємо склянку теплої води, перемішуємо. Потім додаємо дріжджі, добре перемішуємо вінчиком.
Яйця поділяємо на жовтки і білки. Жовтки кладемо в замішану масу, перемішуємо.
Частинами додаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім переходимо на роботу руками. Замішуємо тісто – пружне, слухняне, тримає форму. Скачуємо масу в кулю, покласти в миску, затягуємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для вистоювання на годину. Тісто має збільшитися приблизно в два рази.
тісто розділяємо на невеликі кульки, залишаємо їх на столі на п’ятнадцять-двадцять хвилин для додаткової расстойки. Після цього кожну кульку розгортаємо в коржик, кладемо по центру начинку і формуємо пиріжок, ретельно защипнувши краю.
Обсмажуємо пиріжки у великій кількості киплячої олії до рум’яної скоринки з обох сторін. Після смаження обсушуємо зайвий жир паперовим рушником. Подаємо в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на воді Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто з сухими дріжджами для пиріжків на сковороді Тісто на воді для пиріжків з капустою Швидке тісто для пиріжків в духовці